Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grootste klimaatmars ooit

November 29, 2018 @ 8:00 am - 5:00 pm

Free

Op 2 december claimen wij in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de GROOTSTE KLIMAATMOBILISATIE OOIT in België: CLAIM THE CLIMATE!

GET ORGANISED! Smeer je fietsketting, stof je kano af, plan je treinroute, samen met al je tantes en nonkels, vrienden en buren! En vooral: registreer je route naar Brussel via www.claimtheclimate.be

WAAROM GAAN WE NAAR BRUSSEL?
3 jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog steeds worden omgezet in daden. In België leidt een gebrek aan politieke wil en daadkracht er zelfs toe dat onze uitstoot sinds een paar jaar opnieuw stijgt.

We moeten dus een versnelling hoger, en steeds meer mensen laten dat luid en duidelijk horen! Een groeiende groep burgers passen hun voedingsstijl al aan, verplaatsen zich anders, isoleren hun huis, … Ze eisen ook meer schone lucht, meer fietspaden, minder boskap, minder plastic in onze oceanen, meer hernieuwbare energie, meer internationale solidariteit, meer toekomst voor onze kinderen. Kortom: meer politieke daadkracht voor het klimaat!

De eerste dag van de internationale klimaattop #COP24 roepen Klimaatcoalitie Coalition Climate en Climate Express, samen met jullie, onze Belgische politici op voor een ambitieuzer klimaatbeleid op globaal, Europees en nationaal niveau. Ze zullen een beperking van de klimaatopwarming tot maximum 1,5°C eisen, zoals in het Akkoord van Parijs staat. En dat via een sociaal rechtvaardige transitie, op maat van alle mensen, inbegrepen de werknemers uit bedreigde sectoren en bedrijven, de mensen uit het Zuiden, de vluchtelingen… Dat betekent ook dat België – als historische vervuiler – de meest kwetsbare landen moet ondersteunen in die transitie, net als in het aanpassen aan de gevolgen van de opwarming. We komen op straat voor klimaatrechtvaardigheid, in België en wereldwijd.

Verwacht alvast heel veel enthousiasme voor het klimaat, niet zomaar de zoveelste mars door Brussel. Samen met jullie maken we er een heus klimaatspektakel van, mét een verrassend einde.

Details

Date:
November 29, 2018
Time:
8:00 am - 5:00 pm
Cost:
Free
Website:
http://www.claimtheclimate.be

Organizer

Bond Beter Leefmilieu
Website:
https://www.bondbeterleefmilieu.be

Venue

Brussel Noord