Het was ooit een wedstrijd tussen enkele designers om op een weekend de lichts mogelijke rugzak in elkaar te steken. Die noemde ik de Ridge Pack. Binnenkort komt die terug. Reken op 400 gram voor een 60 liter rugzak die stevig en comfortabel is.

Ondertussen probeer ik de allerlichtste tekkingrugzak te maken die mogelijk is met de bijkomende vereisten:

  • Stevig
  • Absoluut regendicht
  • Draagt goed op de heupen en de schouders
  • Ongeveer 55 liter inhoud
  • Minder dan 150 gram

Het is niet mijn intentie om hier een commercieel product van te maken. Meer een concept rugzak waar uit te leren valt.

Ik ben nu met vallen en opstaan aan de ontwikkeling bezig. Stikken -en terug uit elkaar nemen omdat ik een betere techniek gevonden heb – stikken en terug uit elkaar nemen omdat ik een foutje gemaakt heb.

Een stukje knippen, stikken en wegen…

Enkele cijfers:

  • Body van de rugzak weegt ongeveer 50 gram. Dat wil zeggen – ik heb 38 gram gewogen – maar er moet nog een stuk rits op.
  • Schouderbanden – 15 gram samen

De foto is een eerste steak van de schouderband. Dyneema met Eva foam.